Резервирай тук
или на тел.:
+359 885 590 540

За комплекса

Имаме удоволствието да Ви представим Хотел „Бор”, разположен в полите на Рила планина, в курортен комплекс Семково и в непосредствена близост до град Банско. К.к. Семково е красива планинска местност, която се намира на 17 км. северно от град Белица, на средна надморска височина от 1650 м. с красиви поляни с борови и смърчови гори наоколо.

Прочети още

Настаняване

Хотелът разполага с 54 двойни стаи, 3 апартамента и 1 студио /капацитет 150 души/, всички със собствен санитарен възел, TV с кабелна телевизия, интернет, локално парно.

Woman on spa

СПА

Хотел „Бор“ разполага и с модерен SPA център, която включва отопляем вътрешен басейн /поддържа температура 30-32 градуса/ с шезлонзи, сауна, парна паня, зала за релакс и фитнес зона. В SPA зоната има индивидуални мъжки и женски съблекални и душове.

Прочети още

Свободно време

Семково е едно прекрасно райско кътче, където човек може да се откъсне от динамичността на делниците и да се потопи в магията на планината. През зимния сезон можете да се отдадете на зимните спортове. Лятно време, за любителите на планинския туризъм, е прекрасен изходен пункт за много разходки из необятната Рила.

Без съмнение, който веднъж е усетил магията на Семково е оставил частица от себе си там. За тези, които не са били там горещо препоръчваме да преживеят спокойствието на това сгушено в полите на Рила невероятно мястно, където можете да чуете тишината и да у спокойсте духа си

Ски писти

В непосредствена близост до хотел ”Бор” се намират ски писти, които предлагат отлични условия за практикуването на зимни спортове. На рецепцията в хотел „Бор“ ще ви помогнат и за транспортен влек до пистите. В непосредствена близост до хотела са ски писти „Еделвайс“, „Южната“, „Аскерите“, „Черната“ и „Червената“ ! На Ваше разположение в хотела има и ски гардероб със ски обувки, ски, щеки, сноуборд и обувки и детски шейни.

Еко туризъм

Паркът за танцуващи мечки в гр. Белица  и седемте екопътеки:

  • „Сухото езеро“ /със зимен и летен маршрут/;
  • м-ст „Панорамата“, от която се открива невероятна гледка към три от най- красивите ни български планини- Рила, Пирин и Родопите!
  • „Сухото езеро“;
  • Хижа „Македония“ – маршрут с кола и пеша;
  • „Вапските езера“;
  • М-ст „Карааланица“ /Карааланишки /Чернополянски/ езера – BBQ зона и красиви водопади;
  • Хижа „Рибни езера“.

Парк за танцуващи мечки

Паркът за реадаптация на танцуващи мечки е разположен в Южна Рила в местността Андрианов чарк на 12 км. от гр. Белица и на 180 км. от столицата София. Простира се на 120 000 кв.м. и на надморска височина от 1200 до 1 345 м. Основна заслуга за изграждането му имат фондациите "Четири лапи", "Бриджит Бардо" и Община Белица. Изграден е с помощта на световно признати експерти, изучаващи поведението и навиците на кафявата мечка. Той предлага на своите обитатели гъсти гори и хълмове за разходка и уединение, поляни и специално изградени слънчеви места за почивка. Изградени са и различни по размер и форма езера за къпане и бърлоги за сън. По този начин на танцуващите мечки се осигурява естествена среда и защитено място за спокоен живот, близки до нормалните за техния вид.

Природни забележителности

Хотел "Бор" е изходен пункт за осъществяване на планински маршрути до природни забележителности на национален парк “Рила”. Над курорта на височина от 1750 метра се намира хижа Семково. От близките до хижата поляни се открива живописна панорама на юг към планината Пирин.

На 1 час и 30 минути пеша в североизточна посока от хижата, разположено в красива клекова гора в циркуса под Средния връх, се намира Сухото езеро. А в северозападна посока от върха са разположени Скалишки езера, Вапски езера и Чернополянски езера. На северозапад и север от курорта се извисява поредица от красиви върхове: Голям мечи връх, Ангелов връх, Узуница, Аладжа слап, Черна поляна, Павлев връх, Канарата, Реджепица, Вапа, Средния връх (Тупио връх) и Лопатишки връх.